Valpkurs Landskrona

Vi hjälper dig att hitta valpkursen nära dig!

Bästa valpkursen i Landskrona

Letar du efter den bästa valpkursen i Landskrona

Då har du kommit till rätt ställe! Vi har samlat alla hundskolor som erbjuder valpkurs i din stad så att du kan se vad som finns att välja på.

Hundskolor som erbjuder valpkurs i Landskrona

Nedan är listan på alla hundskolor som erbjuder valpkurser i Landskrona

Listan uppdateras löpande och förslag är alltid välkomna! Använd kontaktformulär för att meddela oss vilken hundskola vi ska inkludera på vår hemsida. Samma gäller om du driver en hundskola och vill att vi ska lägga till den.

Varför ska man gå på valpkurs?

Det finns många fördelar med att gå på valpkurs i Landskrona

Valpträningen för en fungerande vardag

Det är viktigt att din hund lyssnar på dig och att din vardag går smidigt för att du och din hund ska få ett fantastiskt hundliv tillsammans. Under valpträningen arbetar du och din valp med beprövade metoder under ledning av en expert som förstår sig på träning, inlärning och hundar i allmänhet. Även senare kommer du att hålla kontakten med din rådgivare och din hund kommer att fortsätta med sin träning.

Stärker er relation

Att delta i en valpkurs är ett fantastiskt tillfälle för dig och din valp att ha roligt tillsammans och samtidigt stärka ert band. Valpträning hjälper din hund att öva på att lyssna och fokusera på dig även när det händer många spännande saker runt omkring dem. Den koppling ni utvecklar under valpträningen kommer att vara en viktig tillgång som ni kan använda er av resten av livet med din hund.

Din valp lär sig så mycket varje dag att det är viktigt att den får möjlighet att öva sitt goda beteende på offentliga platser där det finns andra hundar och människor.

Nya miljöer och kamrater

Valpkursen är ett utmärkt tillfälle för din valp att utforska nya platser och träffa andra hundar och människor. Det är helt enkelt ytterligare en del av socialiseringen av hundar. Det ger dig också möjlighet att interagera med andra hundägare, vilket kan hjälpa dig att lära dig av deras erfarenheter. Du kan också få promenadkompisar eller lekkamrater, liksom hundvakter som kan hjälpa till om det skulle behövas.

Vad gör man på en valpkurs i Landskrona

En valpkurs kan ha många olika former, men det viktigaste är att den innehåller en kombination av teori och praktik. Instruktören anpassar aktiviteterna för att matcha valparna. På en valpkurs får valpägaren lära sig om de olika övningarna, som kan övas hemma i lugn och ro. Ha inga förväntningar på att valpen ska lära sig på själva valpkursen utan det är ni som ägare som ska lära er hur ni går vidare med er träning.

Läs gärna mer på Brukshundsklubbens och Svenska Kennelklubbens webbsajter för mer information om hur deras valpkurser ser ut där du bor och hur du anmäler dig.

När ska man gå på valpträning

Valpar är olika, men det rekommenderas ofta att en valp ska vara tre till fyra månader gammal när man börjar med valpskolan. Vänta inte för länge. Om du väntar för länge riskerar du att missa det utvecklingsfönster då din valp är mest mottaglig för inlärning.

Det är också viktigt att komma ihåg att valpen bör ha fått den första omgången vaccin mot parvo, valpsjuka och hepatit (som vanligtvis ges vid 7-8 veckors ålder). Förrän 4-8 veckor efter den andra vaccinationen (som ges vid 12 veckors ålder) uppnås inte full immunitet mot dessa sjukdomar. Därför bör den inte umgås med helt ovaccinerade hundar innan dess.

Vad gör man när valpkursen är slut

Om du vill fortsätta träna din hund efter valpkursen finns det ett antal spännande kurser att välja mellan, till exempel lydnadskurser, agility och spårning.

Hitta valpkurs i din stad

Se vilka hundskolor som erbjuder valpkurs i din stad.